Reactie op persberichten over kijkoperaties van de knie

02 mei 2023
Deel dit bericht op sociale media:

Moet je als 50 plusser met je kniepijn blijven lopen?

Kniepijn bij 50 en zeker 60 plussers is niet altijd het gevolg van enkel de meniscus. Vaak is er ook aantasting van het kraakbeen of het bot.
Onze kniechirurgen weten dit al lang en dat heeft ertoe geleid dat ze niet elke meniscusscheur behandelen met een kijkoperatie.
Zij zijn het best geplaatst om meniscusletsels die klachten veroorzaken te onderscheiden van meniscusletsels die niet de oorzaak zijn van de beschreven pijn.
De behandeling van onze 50 plussers zal daarom niet stilvallen. Onze patiëntgerichte diagnosestelling en behandeling hoeft niet te veranderen.
Het quotum van de overheid geeft enkel in getallen de reeds jaren dalende trend van de meniscusoperaties weer.

Dr. Frank Verheyden
Diensthoofd Orthopedie Lier

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

09 sep 2023
Algemeen

Uitnodiging Lunchwebinar 5/10/2023

Na eerdere succesvolle sessies, organiseert de dienst orthopedie van het Heilig Hartziekenhuis Lier een nieuwe editie van haar online lunchwebinar voor huisartsen en kinesisten. Een uur met diverse topics, gebracht door onze specialisten. Datum: donderdag 5 oktober 2023. Programma: 12u15: ‘Mijn knie staat scheef’ – dr. Frank Verheyden12u30: ‘Mijn voet...

Lees meer
07 sep 2023
Algemeen

Open nieuwbouw operatiekwartier groot succes

De orthopedisch chirurgen van Ortho-Clinic te Lier feliciteren iedereen die meegewerkt heeft om de bouw van de nieuwbouwvleugel van het HeiligHartziekenhuis Lier te realiseren. De nieuwbouw herbergt een uitbreiding van het operatiekwartier en een volledig nieuwe dienst Intensieve Zorgen. De Open Dag van zondag 3 september was een enorm succes....

Lees meer
30 aug 2023
Algemeen

Dr. Michielsen zorgt voor de vrouwelijke toets in Orthopedie Lier

In dit interview deelt zij haar ervaringen als vrouw in de orthopedie. Klik hier om het filmpje te...

Lees meer